Informacje o ochronie danych Deklaracja ochrony danych Radler Rast Touristik GmbH

Radler-Rast Touristik GmbH z siedzibą w Oberarnsdorf 14, 3621 Rossatz-Arnsdorf, Austria, jest właścicielem strony internetowej, https://donauradweg-passau-wien.at.

W niniejszym oświadczeniu o ochronie danych Radler-Rast Touristik GmbH informuje, jakie dane mogą być gromadzone, jeśli korzystasz z usługi elektronicznej świadczonej przez Radler-Rast Touristik GmbH na tej stronie internetowej oraz o tym, jak możesz korzystać z Radler-Rast Touristik GmbH następnie zamierza zająć się twoimi danymi.

Odpowiedzialny za ochronę danych w Radler-Rast Touristik GmbH:

Dr. Otto Schlappack

Oberarnsdorf 14

3621 Rossatz-Arnsdorf

Tel .: +43 2714/20074

e-mail: Dr. Otto Schlappack

Możesz się z nim skontaktować, jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące ochrony danych.

Aby zapewnić jednolity i wysoki poziom ochrony danych osób fizycznych oraz usunąć przeszkody w przepływie danych osobowych w Unii Europejskiej, 27 kwietnia 2016 r. Unia Europejska przyjęła rozporządzenie nr 679, tzw Ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO.

W 2018 r. RODO w Austrii było Ochrona danych - dostosowanie- i to Privacy Act Deregulacja suplementy.

Przechowywanie informacji użytkownika usługi świadczonej drogą elektroniczną na odległość na indywidualne żądanie odbiorcy jest również regulowane przez sekcję 3 ustawy federalnej, która reguluje niektóre aspekty prawne działalności elektronicznej i transakcji prawnych (Prawo e-commerce - EKG).

Ponadto ustalanie i przetwarzanie danych osobowych jest regulowane przez § 96 ustawa telekomunikacyjna regulowane.

Radler-Rast Touristik GmbH przetwarza dane osobowe na podstawie wymienionych wyżej podstaw prawnych.

Radler-Rast Touristik GmbH ma prawo do korzystania z usług turystycznych i to w tym zakresie Katalog turystyczny ochrona bankructwo system informacji biznesowej Austria, GISA, wprowadzony z numerem: 30815988.

Na podstawie tego zezwolenia Radler-Rast Touristik GmbH działa jako sprzedawca i organizator wycieczek rowerowych.

Aby móc oferować wyżej wymienione usługi, Radler-Rast Touristik GmbH wymaga między innymi rezerwacji wycieczek, zakwaterowania, posiłków, transportu i ubezpieczenia.

W przypadku tej działalności i możliwości wystawienia rachunku za nasze usługi potrzebujemy następujących danych:

Nazwisko, imię, adres, adres e-mail i numer telefonu, a także dane z dokumentów podróży, takie jak numer paszportu, organ wydający i data wydania, data urodzenia i miejsce urodzenia.

W tym celu przechowujemy te dane za pomocą chronionych hasłem nośników danych, aby zapewnić zgodne z prawem przetwarzanie danych.

Twoje dane będą przekazywane wyłącznie stronom trzecim niezbędnym do wykonania umowy, takim jak organizatorzy wycieczek rowerowych, dostawcy zakwaterowania, firmy transportowe i europejskie ubezpieczenie podróży, jeśli to konieczne.

Podstawami prawnymi tych procesów przetwarzania danych są wypełnienie naszych zobowiązań przedkontraktowych i umownych w stosunku do Ciebie, a także prawne, umowne lub inne zobowiązania prawne z naszej strony, takie jak obowiązki dotyczące dokumentacji zgodnie z systemem rachunkowości, umowami i sprawozdawczością oraz zgodnie z prawem podatkowym, a także nasze uzasadnione interesy związane z wykonywaniem własnych praw zainteresowań.

Twoje dane zostaną usunięte, gdy upłyną określone przez prawo okresy przechowywania.

Jest różnej długości dla różnych kategorii danych.

Na przykład usuwamy dowody, które muszą być przechowywane przez siedem lat zgodnie z przepisami podatkowymi po tym okresie.

Możesz zażądać informacji o twoich danych osobowych przetwarzanych i przechowywanych przez nas w dowolnym momencie bezpłatnie.

Jako zainteresowana osoba masz prawo do sprostowania, ograniczenia, usunięcia i cofnięcia swoich danych osobowych, pod warunkiem że z naszej strony nie ma ustawowego wymogu przechowywania.

Jako osoba, której dane dotyczą, masz również prawo do żądania transferu danych.

Podejmujemy odpowiednie środki, aby dostarczyć Ci wszelkich informacji związanych z przetwarzaniem twoich danych w precyzyjnej, przejrzystej, zrozumiałej i łatwo dostępnej formie w jasnym i prostym języku.

Jeśli masz jakiekolwiek problemy lub coś jest niejasne, skontaktuj się z osobą odpowiedzialną, Dr. Otto Schlappack, dyrektor zarządzający Radler-Rast Touristik GmbH, Oberarnsdorf 14, 3621 Mitterarnsdorf, Austria, tel .: +43 2714 20074, e-mail: otto.schlappack@radler-rast.com

Masz również prawo do wniesienia skargi do organu ochrony danych.

Właściwym organem nadzorczym do spraw skarg jest Austriacki organ ochrony danych (DSB), Wickenburggasse 8-10, 1080 Wiedeń, Austria, telefon: +43 1 52 152-0, e-mail: dsb@dsb.gv.at.

Stale oceniamy podejmowane przez nas organizacyjne i techniczne środki ochronne i dostosowujemy je, jeśli to konieczne, aby chronić przetwarzane i przechowywane przez nas dane osobowe najlepiej, jak potrafimy.

Oznacza to, że stale aktualizujemy tę deklarację o ochronie danych, aby uwzględnić nowe zmiany.

Najnowsza wersja naszego Polityka prywatności można uzyskać dostęp z naszej strony internetowej w dowolnym momencie.