Jalur Siklus Danube di Wachau sapanjang kebon anggur
Jalur Siklus Danube di Wachau sapanjang kebon anggur

Sarerea ngawangkong ngeunaan eta. 70.000 perjalanan unggal taun Jalur Daur Danube. Anjeun kedah ngalakukeun éta sakali, Jalur Daur Danube ti Passau ka Wina.

Kalayan panjangna 2850 kilométer, Danube mangrupikeun walungan pangpanjangna kadua di Éropa saatos Volga. Naék di Leuweung Hideung jeung ngalir ka Laut Hideung di wewengkon wates Romania-Ukraina. Jalur siklus Danube klasik, anu ogé katelah Eurovelo 6 ti Tuttlingen, dimimitian dina Donaueschingen. Tina Eurovelo 6 ngalir ti Atlantik di Nantes di Perancis ka Constanta di Romania dina Laut Hideung.

Nalika urang ngobrol ngeunaan Jalur Siklus Danube, urang sering hartosna jalur pangsibukna tina Jalur Siklus Danube, nyaéta anu ti Passau di Jerman dugi ka Wina di Austria. 

Danube Cycle Path Passau Wina, jalur
Danube Cycle Path Passau Wina, jalur

Bagian anu paling indah dina Danube Cycle Path Passau Vienna aya di Lower Austria di Wachau. Lantai lebak ti St. Michael via Wösendorf sareng Joching ka Weissenkirchen di der Wachau nepi ka 1850 salaku Thal Wachau disebut.

Tur siklus ti Passau ka Wina sering dibagi kana 7 tahapan, kalayan jarak rata-rata 50 km per dinten.

  1. Passau - Schlögen 44 km
  2. Schlögen - Linz 42 km
  3. Linz - Grein 60 km
  4. Grein - Melk 44 km
  5. Melk - Krems 36 km
  6. Krems - Tulln 44 km
  7. Tulln - Wina 40 km

Divisi Danube Cycle Path Passau Vienna jadi 7 tahapan poean geus ngageser kana tahap poean anu leuwih saeutik tapi leuwih lila alatan ngaronjatna e-bikes.

Naha Jalur Daur Danube ditunjuk?

Naha Jalur Daur Danube ditunjuk?
Jalur Siklus Danube ditandaan pisan

Donauradweg Passau Wien ditandaan ku tanda pasagi, pirus-biru sareng wates bodas sareng hurup bodas. Handapeun judul aya simbol sapedah jeung handap nu dina hiji tingkat panah arah jeung logo Eurovelo biru jeung bodas 6 di tengah bunderan béntang EU konéng.

Kaéndahan Jalur Daur Danube

Ngabuburit di Jalan Siklus Danube éndah.

Sabagéan saé pikeun ngurilingan langsung sapanjang bentangan Donau anu terakhir di Austria di Wachau di sisi kidul Danube ti Aggsbach-Dorf ka Bacharnsdorf, atanapi ngalangkungan Au ti Schönbühel ka Aggsbach-Dorf.

Jalur padang rumput hejo di désa Schönbühel-Aggsbach di Jalan Siklus Danube-Passau-Vienna
The Auen Weg di Wachau

Nalika panonpoé malem autumnal shines ngaliwatan daun leuweung floodplain alam nu wawatesan jeung Jalur Daur Danube dina dua sisi sapanjang Donau di dataran banjir tina Donau.

Ngaliwatan Donau Au deukeut Aggsbach Dorf di Wachau
Ngaliwatan Donau Au deukeut Aggsbach Dorf di Wachau

tangga

Hal nice ngeunaan Danube Cycle Path Passau-Vienna nyaéta yén jalur siklus ngalir sapanjang Donau sarta manjang panjang malah langsung di tepi Donau dina disebut stairway. Tangga éta diwangun langsung di sisi walungan supados kapal tiasa ditarik ka luhur ku kuda sateuacan kapal uap ngambil alih. Kiwari, manjang panjang tina stairway sapanjang Danube di Austria dipaké salaku jalur siklus.

Jalur siklus Danube dina tangga di Wachau
Jalur siklus Danube dina tangga di Wachau

Naha Jalur Siklus Danube diaspal?

Jalur Siklus Danube Passau-Vienna dilapis tar.

Iraha waktos pangsaéna dina taun pikeun Jalur Siklus Danube?

Musim anu disarankeun pikeun Jalur Daur Danube Passau-Vienna nyaéta:

Waktos pangsaéna pikeun Jalur Daur Danube nyaéta dina musim semi Méi sareng Juni sareng dina usum gugur Séptémber sareng Oktober. Dina pertengahan usum panas, dina bulan Juli sareng Agustus, panas teuing. Tapi upami anjeun gaduh murangkalih anu nuju pakansi dina usum panas, anjeun masih bakal aya dina Jalur Daur Danube salami waktos ieu. Hiji kaunggulan tina hawa usum panas asalna nalika kémping. Dina midsummer, kumaha oge, éta sasaena naek sapédah anjeun pisan mimiti isuk-isuk sarta méakkeun poé hotter di tempat teduh ku Donau. Sok aya angin ngahiliwir tiis pas deukeut cai. Atang, nalika hawa beuki tiis, anjeun masih bisa nutupan sababaraha kilométer sapanjang Danube Cycle Path.

Dina April cuaca masih rada teu stabil. Di sisi anu sanés, éta tiasa langkung saé pikeun kaluar sareng jalan-jalan di Jalan Daur Danube di Wachau salami waktos aprikot mekar. Dina ahir Agustus di awal Séptémber sok aya parobahan dina cuaca, balukarna aliran cyclists dina Danube Cycle Path turun sacara signifikan, sanajan cuaca Ngabuburit idéal prevails ti minggu 2nd September nepi ka pertengahan- Oktober. Sabagéan saé pikeun jalan-jalan di Jalan Daur Danube di Wachau salami ieu, sabab panén anggur dimimitian dina ahir Séptémber.

Panén anggur di Wachau
Panén anggur di Wachau
puncak